srijeda, 30. studenoga 2016.
UKUSAN DORUČAK I KADA SE OHLADI...DJECA SU NAPROSTO LUDA ZA OVIM PECIVOM
Cesto sam pravila kifle sa sirom pa mi je pala ideja da ih napunim nadevom za picu.Bila sam odusevljena rezultatom a i moja cerka i njeni drugari.Od ovog istog testa pravim i mini pice samo sto testo rastanjim i vadim modlom za krofne i filujem .
Sastojci
TESTO
250 ml. mleka
1 k.kasicica brasna
1 k.kasicica secera
1 kockica svezeg kvasca
1 jaje
1 k.kasicica soli
150 ml. ulja
500 gr brasna tip 400 meko
Cesto sam pravila kifle sa sirom pa mi je pala ideja da ih napunim nadevom za picu.Bila sam odusevljena rezultatom a i moja cerka i njeni drugari.Od ovog istog testa pravim i mini pice samo sto testo rastanjim i vadim modlom za krofne i filujem . Sastojci TESTO 250 ml. mleka 1 k.kasicica brasna 1 k.kasicica secera 1 kockica svezeg kvasca 1 jaje 1 k.kasicica soli 150 ml. ulja 500 gr brasna tip 400 meko FIL 100 gr. kecapa za picu 150 gr. sumke 150 gr. kackavalja 1 k. k. origana PREMAZ 1 zumance sa malo mleka 125 gr. margarina malo susama malo kima malo krupne morske soli Priprema U 250 ml.mlakog mleka dodati k.k secera , k.k.brasna i kocku svezeg kvasca.Ostaviti da nadodje.Umutiti 1 jaje sa k.k. soli i 150 ml ulja.U to dodati kvasac sa mlekom i 500gr.brasna.Pustiti testo da udvostruci svoju velicinu. Podeliti testo na dva dela .Oba razvuci na sto veci krug i podeliti na 12 trouglica. Filovati kecap, sunka, kackavalj i na kraju posuti origanom.Rolati kiflice i slagati u pleh prethodno oblozen peki papirom i ostaviti da testo odmori 30 min.Premazati kiflice sa zumancetom (sa malo mleka) i posuti susamom, kimom, solju ili po vasem izboru.Na kraju izrendati 125 gr margarina.Peci u prethodno zagrejanoj rerni na 220C dok ne porumene. FIL
100 gr. kecapa za picu
150 gr. sumke
150 gr. kackavalja
1 k. k. origana
PREMAZ
1 zumance sa malo mleka
125 gr. margarina
malo susama
malo kima
malo krupne morske soli
Priprema
U 250 ml.mlakog mleka dodati k.k secera , k.k.brasna i kocku svezeg kvasca.Ostaviti da nadodje.Umutiti 1 jaje sa k.k. soli i 150 ml ulja.U to dodati kvasac sa mlekom i 500gr.brasna.Pustiti testo da udvostruci svoju velicinu.
Cesto sam pravila kifle sa sirom pa mi je pala ideja da ih napunim nadevom za picu.Bila sam odusevljena rezultatom a i moja cerka i njeni drugari.Od ovog istog testa pravim i mini pice samo sto testo rastanjim i vadim modlom za krofne i filujem . Sastojci TESTO 250 ml. mleka 1 k.kasicica brasna 1 k.kasicica secera 1 kockica svezeg kvasca 1 jaje 1 k.kasicica soli 150 ml. ulja 500 gr brasna tip 400 meko FIL 100 gr. kecapa za picu 150 gr. sumke 150 gr. kackavalja 1 k. k. origana PREMAZ 1 zumance sa malo mleka 125 gr. margarina malo susama malo kima malo krupne morske soli Priprema U 250 ml.mlakog mleka dodati k.k secera , k.k.brasna i kocku svezeg kvasca.Ostaviti da nadodje.Umutiti 1 jaje sa k.k. soli i 150 ml ulja.U to dodati kvasac sa mlekom i 500gr.brasna.Pustiti testo da udvostruci svoju velicinu. Podeliti testo na dva dela .Oba razvuci na sto veci krug i podeliti na 12 trouglica. Filovati kecap, sunka, kackavalj i na kraju posuti origanom.Rolati kiflice i slagati u pleh prethodno oblozen peki papirom i ostaviti da testo odmori 30 min.Premazati kiflice sa zumancetom (sa malo mleka) i posuti susamom, kimom, solju ili po vasem izboru.Na kraju izrendati 125 gr margarina.Peci u prethodno zagrejanoj rerni na 220C dok ne porumene. Podeliti testo na dva dela .Oba razvuci na sto veci krug i podeliti na 12 trouglica. Filovati kecap, sunka, kackavalj i na kraju posuti origanom.Rolati kiflice i slagati u pleh prethodno oblozen peki papirom i ostaviti da testo odmori 30 min.Premazati kiflice sa zumancetom (sa malo mleka) i posuti susamom, kimom, solju ili po vasem izboru.Na kraju izrendati 125 gr margarina.Peci u prethodno zagrejanoj rerni na 220C dok ne porumene.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar