četvrtak, 1. prosinca 2016.
GRIZ NA ŠVEDSKI NAČIN....Za one koji su trazili recept, jedna vrlo jednostavna, brza, ukusna ali i kaloricna poslastica
SASTOJCI
1 l mleka
6 kašika griza
5 kašika šećera (može i manje ili više zavisno od ukusa)
3 kašike mlevene plazme
3 kašike mlevenih lešnika2 štangle čokolade
PRIPREMA
U mleko dodati šećer i staviti na šporet da provri. Kada mleko provri smaći ga sa šporeta pa u njega dodati griz i kuvati do željene gustine na srednjoj temperaturi (oko 5 minuta). Kada se zgusne skinuti
ga sa šporeta i podeliti na dva dela. U jedan deo dodati čokoladu i lešnike. U drugi deo dodati plazmu. Razliti u posude, prvo jedan deo, i ostaviti da se malo prohladi, a potom preliti sa drugim delom.
Posluživanje
Služiti rashladjeno.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar