subota, 3. prosinca 2016.
KINDER PINGVIN U OBLIKU ROLATA
Sastojci
biskvit
6 jaja
8 žlica šećera
6 žlica tople vode
4 žlice brašna
1 prašak za pecivo
2 žlice kakaa
fil
250 ml vrhnja za šlag
5 dag šećera u prahu
1 kom sirko ili dukatela (70 g )
glazura
100 g čokolade
1 dcl vrnja za kuhanje
Priprema
1.
Bjelanjke istući u čvrsti snijeg.
2.
žumanjke,šećer umutiti pjenasto, te dodati vodu, kakao, i na kraju brašno pomiješano sa praškom.
3.
lagano žlicom dodavati bjelanjak i sjediniti ga u jednoličnu masu.
4.
sve izliti u pleh na koji ste prethodno stavili papir za pečenje.
5.
peći 10-ak min. na 200°C
6.
gotov biskvit zaviti u vlažnu krpu i kad se ohladi premazati kremom(sve samo izmiksamo),zarolati.sve preliti čokoladnom glazurom i uživati
7.
03.03.2016, proširila horizonte :) dodala sam malo malina u kremu , a glazuru napravila sa uljem od grožđa dakle 100 g čokolade 3 žlice ulja od grožđa, fala inki i inochi ( to sam kod njih vidila)
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar