petak, 2. prosinca 2016.
OTKRIVENA TAJNA: Ovako se pravi čuvena slastičarska krema
Najbolja je za sve vrste torti i kolača, a priprema je jako jednostavna. I vi možete napraviti desert poput onog u slastičarnici, pogledajte kako:
Sastojci
– 500 ml mlijeka
– 1 mahuna/štapić vanilije
– 4 žumanjka
– 150 g šećera
– 50 g brašna ili gustina
*Ako želite čvršću kremu dodajte i 1 list želatine
Priprema:
Zakuhati mlijeko skupa sa ostruganim sjemenkama iz mahune vanilije. Po želji stavite i praznu mahunu koju treba izvaditi kad mlijeko provrije. Žumanjke istucite sa šećerom pa dodajte brašno ili gustin izmiješati da nema grudica.
U to uliti malo uzavrelog mlijeka, dobro razmutiti i dodati ostatak mlijeka. Dobro izmiješati, vratiti u posudu u kojoj se mlijeko kuhalo i kuhati na laganoj vatri dok se krema ne zgusne.
Maknuti s vatre i dok se hladi često promiješati da se po vrhu ne uhvati kožica, ili prekriti prozirnom folijom.
Za brže hlađenje, kremu istresti na veću tacnu, raširiti i pokriti folijom.
Za gušće kreme, kuhanu kremu maknuti sa vatre, neka malo stane, pa umiješati prethodno namočenu i ocijeđenu želatinu.
To je snovna krema, koju možete obogatiti dodatkom tučenog slatkog vrhnja, pjenasto tučenim maslacem sa dodatkom otopljene čokolade, voćem, orašastim proizvodima…
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar