subota, 3. prosinca 2016.
RUM KASATO: FINI KOLAČICI KOJI ĆE VAS OSVOJITI NA PRVI ZALOGAJ
Ove fine štanglice sa okusom čokolade možete napraviti za pola sata, a njihova savršena kombinacija okusa osvojit će vaše ukućane i goste na prvi zalogaj.
Sastojci:
300 g krompira,
300 g mljevenog keksa,,
200 g čokolade,
140 g margarina,
200 g šećera u prahu,
2 kašike ruma,
1 kašika kakaa,
1 kašika ulja
Priprema:
Korak 1:
Skuhajte krompir, ocijedite ga i ispasirajte, pa mu dodajte čokolade i 100 g margarina. Čokolada i margarin će se od toplote krompira istopiti. Sastojke sjedinite. Dodajte mljeveni keks, šećer u prahu, kakao i rum.
Korak 2:
Dobivenu smjesu razvucite na tacni ili u kalupu. Ostavite da se stegne i ohladi. Za to vrijeme na pari otopite 100 g čokolade, 40 g margarina i 1 kašiku ulja.
Izrežite kolač, pa štanglice umačite u pripremljenu glazuru ili jednostavno prelijte glazurom.
Vratite u fržider da se sve stegne.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar