srijeda, 28. prosinca 2016.
SAVRŠENO TIJESTO, MEKANO I SUTRADAN.. IDEALNO ZA DORUČAK ILI UŽINU… PANAKOTE
Sastojci
2 dl mleka
2 dl jogurta
1/2 case ( od jogurta) ulja
1 prasak za pecivo
600g brasna
1/2 kvasca
1 kasikica secera
2 kasikice soli
+ za fil – po volji
kecap
salama
sir
krastavci
origano
+ jaje za premaz
Priprema
U toplo mleko izmrviti kvasac, dodati kasikicu secera i kasiku
brasna. Kad kvasac nadodje, dodati ostalim sastojcima i zamesiti
testo… ostaviti ga, u pokrivenoj vangli, da se podupla.. (najbolje
kod toplog ‘smederevca’ ili zagrejati rernu na 100 stepeni, ugasiti
je staviti testo u rernu i cekati da naraste testo…)
…nadoslo testo razviti oklagijom na debljinu oko 1cm, e sad da
bi mi sve pancerote bile iste velicine, ja modlom za krofne vadim
krugove ( kolicina na slici je od 1kg brasna)… zatim te krugove
razvacim koliko moze oklagijom…
…krugove puniti filom po zelji, preklopiti i krajeve pritisnuti
viljuskom…
…pancerote slagati u tepsiju oblozenu pek papirom, premazati
jajetom i po zelji posuti susamom, origanom, solju, ukrasiti
kecapom… kako ko voli…
…peci u rerni, na 200 stepeni, dok ne porumene ( prema mojoj
rerni, taman dok pravim drugu tepsiju panceroti, prva tepsija
bude pecena…)
…sacekajte da se malo prohladi pa papati fine i mekane
pancerote…
Preuzeto sa: coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar