srijeda, 25. siječnja 2017.
ĐEVREK POGAČA SA JOGURTOM BILA BI ŠTETA DA NE PROBATE OVAKO UKUSNU POGAČU
Sastojci
TESTO:
600gr BRASNA-TIP 500(meko)
40gr svezeg kvasca
1 jaje
1kasicica soli
1kasicica secera
50gr margarina
250ml mlakog mleka
3kasike jogurta
FIL:
120gr margarina
1 jaje
2kriske sira
PREMAZ:
1 zumance
malo ulja
susam
Priprema
1.
Zamesiti testo od navedenih sastojaka,ostaviti ga da naraste.
2.
Razvuci oklagijom koru debljine pola prsta.
3.
Testo vaditi casom kao za krofne i redjati u dublju tepsiju ili serpu,tako da svaki krug legne na polovinu prethodnog,a izmedju kako stavljate koji krug testa,odmah stavljate i fil.
4.
Ostaviti pogacu 20-ak min.da naraste,premazati je umucenim zumancetom,posuti susamom i peci na 220 stepeni oko 30 min,kad porumeni mozete staviti odozgo foliju,da ne izgori.
5.
fil:margarin,jaje i sir viljuskom sjediniti,sira treba toliko da kad se sve izmesa,udubljenje u dubokom tanjiru bude puno.
Posluživanje
umesto ovog fila mozete napraviti pizza fil:izrendajte sve sastojke za pizzu,pomesajte sa kecapom,dodajte origano,svaki krug testa premazite malo omeksanim margarinom,dalji postupak je isti....ili fil po vasoj zelji.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar