petak, 6. siječnja 2017.

ODLIČNE ŠTANGLICE KOJE SE VEOMA BRZO PRAVE


Sastojci
2 oblande
600 g  šećera
300 g maslaca
300 g oraha


  7 žumanaca
3 kesice vanilin šećera
Glazura
150 g čokolade
1 kašika ulja

Priprema
U odgovarajućoj posudi karamelisati polovinu šećera pa ga izliti na podmazani tanjir. Ohlađeni karamelizovani šećer  samleti.


  Posebno kuvati na pari maslac, žumanca i drugu polovinu  šećera i vanilin šećer dok se masa ne zgusne. Zatim u vruću smesu dodati iseckane orahe i mleveni karamelizovani šećer i promešati.
Toplom smesom se nafiluje jedna oblanda pa se prekrije drugom oblandom i  glazurom od čokolade, koju je prethodno  otopiljena na pari uz dodatak ulja.

0 komentari:

Objavi komentar

 

Domaćica Template by Ipietoon Cute Blog Design