četvrtak, 5. siječnja 2017.
PIRE KROMPIR SA JOGURTOM....OVO JE VIŠE SAVJET NEGO RECEPT
Sastojci
1 kg brašnjavog kromipra ( kod nas je to žuti Yukon gold )
5 čena belog luka
1 i po do 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
75 g gustog grčkog jogurta
po ukusu so i biber
15 g sitno izrendanog parmezan sira
Priprema
1.
Krompir oljuštiti, iseći na kockice i staviti u šerpu, dodati oljuštene čenove belog luka i dodati kašičicu soli.
Pustiti da provri, smanjiti temperaturu i kuvati oko 15 do 20 minuta, dok se krompir ne skuva.
Ocediti od vode, ali sačuvati 250 ml tečnosti u kojoj se krompir kuvao.
2.
Ja volim da mi je pire bez grudvica i mutim ga mikserom, vi kako hoćete...može se propustiti i kroz onu spravicu koja isto napravi rastresit krompir. ( potato ricer )
Sipati maslinovo ulje,( umesto putera ) gusti grčki jogurt, ( umesto kisele pavlake ) izrendan parmezan sir i sve sjediniti, ako vam je puno gusto dodavati vodu u kojoj se krompir kuvao, ( umesto pavlake ili mleka ) posoliti i pobiberiti po ukusu i posuti sa seckanim peršunom ili vlašcem.
Poslužiti toplo.
3.
Prijatno!!!!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar