srijeda, 25. siječnja 2017.

SVI SU REKLI DA SU OVO NAJBOLJE PALAČINKE…PA HAJDE DA IM VJERUJEMO

Sastojci
za 22 palačinke;
2-3 jaja
malo soli,šećera
1 l mlijeka
1 dcl mineralne vode


  glatko brašno po potrebi
za punjenje;
1/2 kg šunke za pizzu
30 dag sira gaude
1 čaša plavog kiseloga vrhnja
za pohanje;
3 jaja
sol
15 dag glatkog brašna
oko 20-30 dag krušnih mrvica

Priprema:
Kod rolanja prvo uvijemo krajeve sa strane,pa onda zarolamo.Tako nam nadjev prilikom pečenja ne izlazi,a nisu potrebne ni čačkalice.Kad ih zarolamo,pohamo ih na uobičajen način-brašno,jaja pa u krušne mrvice.
3.


  Možete ih zamrznuti i vaditi po potrebi ,kad vam zatreba nešto na brzinu.Tacna se posipa s krušnim mrvicama i gore se redaju palačinke,prekriju se plastičnom folijom i zamrznu.Za par sati,mogu se izvaditi i spremiti u vrečicu i natrag u škrinju,pa ih vadite kad poželite a neće vam zauzimati puno mjesta.
4.
Pržiti ih na vrućem ulju,ne prevrućem da ne izgore izvana.Ne treba im dugo ,tek toliko da se sir unutra rastopi,a palačinke izvana dobiju hrskavu pohanu koricu.Poslužiti uz salatu,tartar,kečap ili majonezu.

0 komentari:

Objavi komentar

 

Domaćica Template by Ipietoon Cute Blog Design