nedjelja, 26. veljače 2017.

RUSKA ČOKOLADNA TORTA


Sastojci:
Za kuglice od sira:
● 250 g krem sira
● 50 g šećera u prahu
● 3 kašike gustina
● 50 g kokosa
● 2 žumanca
Za biskvit:
● 2 kašike brašna



● 6 bjelanaca
● 4 žumanca
● 30 g šećera u prahu
● 2 kašike kakaa
● 2 kašike gustina
● 100 g čokolade
● 1 kašičica praška za pecivo
● vanilin šećer
● prstohvat soli
Glazura:
● 100 g čokolade
● 3 kašike kiselog vrhnja

Priprema:
Najprije napravite kuglice od sira i to tako što ćete pomiješati krem sir, 50 grama šećera u prahu, tri kašike gustina i dva žumanca. Umutite štapnim mikserom i dodajte kokos. Oblikujte rukama kugle od ove smjese, poslažite ih na papir za pečenje i odložite u frižider.



U zdjeli pomiješajte dva žumanca sa šećerom u prahu i umutite. Čokoladu istopite na pari pa kad se malo prohladi umiješajte u smjesu sa žumancima.
Umutite bjelanca i dodajte 15 grama šećera u prahu. Polako pomiješajte sa smjesom od čokolade.
U drugoj zdjeli pomiješajte dvije kašike kakaa, dvije kašike gustina, 1 kaščicu praška za pecivo, brašno i vanilin šećer.
Zatim ovu suhu smjesu pomiješajte s čokoladnom smjesom.
Poredajte kugle od sira i kokosa u kalup za torte, pa ih prelijte čokoladnom smjesom. Pecite oko 35 minuta na 180°C.
Na kraju prelijte glazurom koji ste napravili od rastopljene čokolade i kiselog vrhnja.
Još vam preostaje pričekati da se ohladi i – uživati.

0 komentari:

Objavi komentar

 

Domaćica Template by Ipietoon Cute Blog Design