utorak, 14. ožujka 2017.
BRZINSKA POGACA (KAJZERICE)
Sastojci
1 kg. brasno
2 kasicice suhi vasac
200 ml. voda
5 zlice kiselo mleko
150 ml. mleko
2 kasicice sol
1 zlica secer
nepuna kasicica prasak za pecivo
200 ml. ulje
za premaz
1 kom. jaje
susam
Priprema
1.
Mleko promesajte sa kiselo mleko i zagrejte da bude mlako
2.
Dodajte kvasac i zlicu secer i ostavite da nadodje
3.
Brasno promesajte sa solom i praskom za pecivo i napravite udubljenje u sredini
4.
Dodajte ulje, nadosli kvasac i polako dodavajuci mlaku vodu zamjesite glatko mekano testo
5.
Pec zagrejte na 80 stupnjeva pa islucite
6.
Testo premazite uljem pa prekrite procirnom foliju i stavite u pec 20 minuta
7.
Tepsiju malo namastite
8.
Od testo kidajte loptite i poredite gi u krug sa malom rastojanje megu njih ovako
9.
Premazite ih umutenom jaje i pospite susamomi stavite u pec pa pec ukljucite na 180 stupnjeva (dok se pec greje ,pogaca ce vam ljepo nadodje dok se i pece) i pecite oko 20 minuta pa pojacajte pec na 200 stupnjeva pa pecite dok ljepo porumeni
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar