Biskvit:
4 žumanjka
250 g šećera (ja stavim 200g)
1,5 šalica od 200ml ulja
1,5 šalica od 200ml mlijeka
250 g brašna
1 prašak za pecivo
2 žlice kakaa
Preljev:
4 bjelanjka
200 g šećer u prahu (ja stavim 100g)
5 jabuka
100 g mljevenih oraha
1 vanilin šećer
Glazura od čokolade:
100 g čokolade za kuhanje
1 žlica šećera
50 g maslaca
3 žlice mlijeka
Priprema
1.
Biskvit:
Pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom pa dodati ulje, mlijeko i brašno prosijano sa kakaom i praškom za pecivo.
Peći u tepsiji 37×21 cm na 180″C i kad je napola pečeno, preliti preljevom. Ja sam pekla 25 minuta.
2.
Preljev:
Bjelanjke istući u snijeg pa postupno dodavati šećer u prahu. Kad snijeg očvrsne, lagano umiješati ribane jabuke, vanilin šećer i mljevene orahe.
Izliti na polupečeno tijesto i peći još 35-40 min. Probati čačkalicom je li pečeno.
Topal kolač po vrhu preliti toplom čokoladnom glazurom.
3.
Čokoladna glazura:
Sve sastojke otopiti na laganoj vatri, ne smije provreti.
0 komentari:
Objavi komentar