Jos jedno jelo mojeg djetinjstva kako ga je spremala moja mama. Mozete dodati razlicito povrce po izboru
Sastojci
1 salica od 100ml riza
1 mala salica grasak
2-3 zlice maslinovo ulje
1/2 luk
2 cesnjak
1 krumpir
1 kokosja prsa/filet
2 mrkva
2 zlicice crvena mljevena paprika
1 kokosja kocka za juhu
sol, papar
1 zlica persin
Priprema
1.
U manjem loncu prziti meso narezano na male kocke oko 5 minuta. Dodati sitno narezan luk, 1 zlicu nasjeckanog persina i prziti dok luk ne postane staklast. Dodati cesnjak i poprziti jos oko 30 sekundi.
2.
Dodati 250ml vode, kocku za juhu, 1/2 zlicice soli, rizu, mrkvu narezanu na ploske i krumpir oguljen narezan na male kocke. Kuhati 15-20 minuta da riza potpuno omeksa. Dodavati vode po potrebi.
3.
Zadnjih 5 minuta kuhanja dodati grasak, 1 zlicu nasjeckanog persina, crvenu papriku i papar.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar