četvrtak, 16. ožujka 2017.

Italijanska šarlota od jabuka. Kolač koji se topi u ustima!

Kolač je jednostavan za pripremu, i veoma je ukusan.


Sastojci:

– 180 gr pšeničnog brašna
– 4-5 kom. jabuka




– 130 gr šećera
– 50 gr putera
– 1/2 kesice praška za pecivo
– 2 žumanceta
– 130 ml mlijeka
– prstohvat soli

Priprema:

– Žumanca mutimo sa šećerom dok se šećer ne rastopi i smjesa ne posvijetli.

– Puter otapamo u mikrotalasnoj (ili na pari) i polovinu otopljenog maslaca dodajemo u prethodno umućenu smjesu. Dodajemo mlijeko i miješamo.





– Dodajemo prstohvat soli, prosijano brašno, i prašak za pecivo. Sve dobro mješamo.

– Kalup prekrivamo papirom za pečenje i sipamo masu za tijesto.

– Oguljene jabuke sječemo na kriške.

– Slažemo ih u tijesto vertikalno. Što više jabuka, time je kolač ukusniji.

– Odozgo prekrivamo preostalom polovinom otopljenog putera i posipamo sa 3 kašike šećera.

– Pečemo u zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 30-35 minuta (ili dok ne porumeni). Prijatno!

Izvor: uspesnazena

0 komentari:

Objavi komentar

 

Domaćica Template by Ipietoon Cute Blog Design