SASTOJCI
1.2kg brasna
3dcl mleka
2dcl vode
1 kocka kvasca
2 jaja
1 zumance
2dcl ulja
3sk secera
2kk soli
ZA PREMAZIVANJE KORA
1 margarin
2 zumanca
FIL
2 kesice pudinga od vanile
5 dcl mleka
5 sk secera
ZA PREMAZIVANJE KIFLI
1 jaje
PRIPREMA
Kvasac potopiti u malo mleka secera i brasna.
Prosejati brasno,dodati ostale sastojke i zamesiti testo da se ne lepi za posudu.
Ostaviti da naraste. Podeliti na 10 delova.
Svaku lopticu rastanjiti.
Za jednu koru je potrebno 5 loptica.
Cetiri premazati i redjati jednu preko druge a petu ne premazivati.
Sad razvuci celu koru sto je vise moguce i podeliti je na 24 dela.
Staviti fil i uvijati kifle. sve ponoviti i sa drugom korom.
Kifle redjati u pleh i ostavit ih jos pola sata da narastu.
Premazati ih umucenim jajetom i peci na 200C.
Kad se ohlade posuti ih prah secerom..
FIL
puding skuvati sa duplo manje mleka nego sto pise na kesici i ostaviti da se ohladi pre filovanja.
Ove kifle su savrsene i sa slanim filom.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar