nedjelja, 2. travnja 2017.

NAKON OVOG RECEPTA I ONI KOJI NE VOLE PUNJENE PAPRIKE ZAVOLJET ĆE IH

Sastojci

1 kg. sitnijih paprika
100 gr crvenog luka
400 gr mesa bez kosti
80 gr riže
2 kašike ulja
malo peršunovog lista





200 gr kajmaka
0.5 l mlijeka
malo aleve paprike
malo putera
malo bibera
malo soli

Način pripreme

Paprike se očiste, operu i odreže im se vrh. Meso se samelje, posoli, pobiberi i doda riža. Luk se očisti i sitno isjecka, peršun se sitno isjecka.






Sve sastojke izmješati sa malo ulja i vode.

Smjesom puniti paprike, zatvoriti vlastitim pokopcem i slagati u lonac. Doda se voda, poklopi se i kuha, po potrebi u toku kuhanja dodavati vodu ali tek toliko da ne zagori.

Kada su praprike kuhane, doda se kajmak i mlijeko. Paprike se mješavinom zaliju i puste da lagano vriju dok se saft ne sjedini, piše “Coolinarka“…

Paprike se zaprže masnoćom i alevom paprikom.

0 komentari:

Objavi komentar

 

Domaćica Template by Ipietoon Cute Blog Design