petak, 19. svibnja 2017.

HRSKAVA SLADOLED TORTA...SAMO 3 SASTOJKA VAM TREBAJ

SASTOJCI
2 šolje čokoladnog krema (nutela, eurokrem, linolada)
6 šolja pirinčanih pahuljica
3, 7 l sladoleda od vanile


 
PRIPREMA
1. Okrugli kalup za torte i veliku posudu za mućenje staviti u zamrzivač da se ohlade.

2. U većoj šerpi na šporetu pomešajte čokoladni krem i pirinčane pahuljice na veoma niskoj temperaturi. Mešajte da se u potpunosti sjedine, pa sklonite sa vatre.

3. Veliku, tanku tepsiju za pečenje keksića obložite masnim papirom pa po njoj ravnomerno rasporedite smesu od čokoladnog namaza i pahuljica pa stavite u frižider da se stegne.


 
4. Dok su pahuljice u frižideru, izvadite sladoled od vanile da omekša na sobnoj temperaturi 35-40 minuta. Nakon toga izvadite i pahuljice pa ih isecite na komadiće veličine jednog zalogaja.

5. Iz zamrzivača izvadite kalup za torte i posudu za mešanje. Odvojite sa strane dve šolje pirinčanih pahuljica i krema, a ostatak pomešajte sa sladoledom od vanile u ledenoj posudi za mešanje. Budite brzi.

6. Kad ste sve izmešali smesu uspite u kalup za torte, pospite ostatkom pahuljica i čokoladnog krema, pokrijte plastičnom folijom pa sve stavite u zamrzivač na najmanje 4-6 sati ili preko noći.

0 komentari:

Objavi komentar

 

Domaćica Template by Ipietoon Cute Blog Design