četvrtak, 25. svibnja 2017.

Lagan i osvježavajući desert - fina proljetna torta od jagoda

Iskoristite sezonu jagoda i napravite finu tortu od jagoda koja je gotova za manje od sat vremena. Postupak nije kompliciran, a kad je gotova stavlja se u hladnjak



 Sastojci:

Podloga:

4 jaja
120 g šećera




120 g brašna
60 g škrobnog brašna
žličica praška za pecivo

Nadjev:


500 g krem sira
2 žumanjka
limun
150 g šećera
vanilin šećer
6 listova bijele želatine
2 dl slatkog vrhnja
500 g jagoda
šećer u prahu




Postupak:

Korak 1: Izmiksajte žumanjke s dvije žlice tople vode i pola količine šećera, dok ne dobijete pjenušavu smjesu. Od bjelanjaka i preostalog šećera istucite čvrsti snijeg, pa ga umiješajte u smjesu žumanjaka. Umiješajte prosijano brašno, škrob i prašak za pecivo. Maslacem premažite kalup, ulijte smjesu i pecite na 200°C 25 minuta.
Korak 2: Ostavite neka se dobro ohladi pa prerežite na dvije biskvitne kore. Žumanjke i šećer skuhajte na pari pa umiješajte želatinu. U ohlađenu kremu dododajte izmiksano slatko vrhnje.
Korak 3: Šećer, sir i limunov sok izmiješajte te sjedinite sa smjesom od žumanjaka i slatkog vrhnja. Na dno kalupa stavite jedan dio biskvita, nadjenite s malo kreme, ravnomjerno u krug posložite i utisnite polovice jagoda, te na njih posložite preostali nadjev. Poklopite tortu s drugom korom i stavite u hladnjak dok se ne stisne. Prije posluživanja skinite obruč i pospite tortu šećerom u prahu.

0 komentari:

Objavi komentar

 

Domaćica Template by Ipietoon Cute Blog Design