Nakon što pojedete maslac, omot sačuvajte, presavijte na pola i stavite u zamrzivač. Po potrebi ih vadite i koristite za različite potrebe kada vam treba samo malo maslaca
Većina nas će baciti masni omot s maslaca iako vidimo da na njemu ima još tragova ovog namaza. No ovi papirići zapravo imaju još gomilu maslaca na sebi koji vam mogu koristiti, a njihovim bacanjem realno bacamo i novac.
Zato, umjesto da ga bacite, sačuvajte ove papiriće u plastičnoj vrećici i stavite u zamrzivač, preporučuje Reader’s Digest. Mogu vam koristiti za male stvari u kuhanju, poput namašćivanja plehova ili tava. Mogu vam poslužiti i za prženje laganih jela poput palačinki.
No s ovim papirićima možete odvojiti zamrznutu hranu koju želite vaditi komad po komad, npr. batake, burgere ili povrće. Tako nećete morati odmrzavati sve ili se mučiti s razdvajanjem, samo ih stavite između komada. Male uštede mogu vam puno značiti u svakodnevnom budžetu.
Još trikova s masnim papirom od maslaca:
Namažite nož papirom od maslaca prije rezanja torte. Lakše će je i ljepše sjeći, pogotovo ako su u pitanju sladoled-torte.
Koristite za namašćivanje plehova ili tava.
Papir preklopite na pola tako da se masne strane spoje. Stavite ih u zamrzivač.
Koristite ih za razdvajanje hamburgera, pljeskavica ili pečenih palačinki koje želite zamrznuti.
Želite li peći krumpire u ljusci, možete ih staviti u svaki od ovih papirića kako bi dobili malo dodatnog okusa.
Možete njima obložiti kalupe za muffine.
Mogu poslužiti i kao omoti za domaće karamele.
Nakon što ispečete kruh ili peciva prekrijte ih papirićima maslaca da upiju dio maslaca što je u njima ostao.
Izvor: 24sata
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar