Predstavljamo vam poslasticu koju možete jesti koliko hoćete bez grižnje savjesti.
Sastojci
Podloga:
- 15 dag prhkih keksa po izboru
- 5 dag otopljenog maslaca
- šaka nasjeckanih lješnjaka
Krema:
- 6 jušnih kašika sitno mljevenog rogača
- 2 supene kašike brašna od kokosa
- 4 supene kašike škrobnog brašna
- 4 supene kašike mljevenih lješnjaka
- šaka nasjeckanih lješnjaka
- 2 supene kašike šećera
- 20 dag pirea od jabuka
- 3 supene kašike bademovog mlijeka
- malo soli
Priprema
Sameljite keks i pomiješajte s otopljenim maslacem. Zatim dodajte sjeckane lješnjake. Smjesu utisnite u kalup po želji i ostavite da malo odstoji i stisne se.
20 dag jabuka nasjeckanih na kockice pospite s jednom malom kašikom šećera, malo limunovog soka i 2 dcl vode. Stavite na vatru i pustite da se krčka dok jabuke potpuno ne omekšaju. Zatim ih procijedite i pretvorite u pire.
Pomiješajte sve suhe sastojke za kremu (rogač, kokosovo i škrobno brašno, mljevene i sjeckane lješnjake, šećer, sol). Dodajte pire od jabuka i bademovo mlijeko i sjedinite sa suhim sastojcima. Smjesu ulijte u kalup s podlogom od keksa.
Stavite ga u rernu zagrijanu na 180 stepeni i pecite otprilike 20 minuta ili dok se površina ne stvrdne. Nakon pečenja kolač prvo ohladite na sobnoj temperaturi. Dlanom i prstima provjerite toplinu na sredini kalupa – ako je hladan onda kolač ubacite u frižider još sat vremena piše zadovoljna.hr
0 komentari:
Objavi komentar