subota, 3. rujna 2016.

PEČENE PAPRIKE ZA ZIMU....OD KADA SAM PROBALA OVAJ RECEPT SVI DRUGI SU PALI U ZABORAV

1.Predlažemo vam da sveže paprike isečete i stavite u zamrzivač. Obradovaćete im se kada budete spremali hranu tokom zime. Uvek možete smrznute kupiti u prodavnici ali naše iskustvo govori da su ove, sopstvenom rukom pripremljene, uvek ukusnije.
Sveže, iseckane crvene paprike
Sveže, iseckane crvene paprike



2.Paprike možete i ispeći. Mi smo ih spremili na šporetu, u starom tiganju koji služi upravo u ove i slične svrhe. Na primer, osim pečenja paprika, možete ga upotrebiti da spremite ribu umotanu u alu foliju. Na taj način, oslobodićete se neprijatnih mirisa a uštedećete energiju koju biste utrošili ako ribu pripremate u rerni. Paprike operite i osušite. Pre stavljanja u zagrejan tiganj premažite ih uljem u tankom sloju. Možete upotrebiti ubrus ili šake. Preporučujemo da ne pečete na najjačoj vatri. Ako je vatra na 2-2,5 od 3, dobićete najbolji rezultat. Paprike će se peći a neće goreti.


 

Paprike ostavite da se ohlade u poklopljenom sudu. Neoljuštene ih stavite u kese pa u zamrzivač. Odmrznute se mnogo lakše ljušte. Ako imate vremena, možete ih očistiti od peteljki i semenki. Ostavljene na taj način, dodatno štede prostor u zamrzivaču. Mi ćemo pečene paprike upotrebljavati za zimske specijalitete.

0 komentari:

Objavi komentar

 

Domaćica Template by Ipietoon Cute Blog Design