Sastojci:
400 g junećeg mlevenog mesa
300 g krompira
1 glavica crnog luka
500 g tankih kora za pitu
4 jajeta
2 dl jogurta
2 dl kisele vode
ulje
so, biber
Priprema:
1. Sitno iseckati crni luk pa ga pržiti na ulju dok blago ne porumeni.
2. Dodati mleveno meso i dinstati 15 minuta uz povremeno mešanje.
3. Ubaciti očišćen i narendan krompir, posoliti i pobiberiti po ukusu i dinstati još 5 minuta.
4. Posebno umutiti jaja s jogurtom i kiselom vodom.
5. Tepsiju podmazati uljem pa dno prekriti dvema korama za pitu. Rasporediti malo fila od mesa i krompira te preklopiti jednom korom. Premazati umućenom smesom od jaja i kisele vode. Postupak filovanja ponavljajti dok se ne potroši pripremljen materijal. Poslednju koru premazati smesom od jaja.
7. Filovanu pitu ostaviti da odmori 60 minuta, pa nakon toga iseći je na kocke.
8. Peći u rerni zagrejanoj na 200 °C 45 minuta.
9. Potom je izvaditi iz rerne i preliti sa 1 dl zagrejanog ulja.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar