Sastojci:
Biskvit
4 jaja
10 dkg šećera
20 dkg margarina
10 dkg čokolade za kuhanje
4 žlice brašna
1 prašak za pecivo
Krema
0,5 l slatkog vrhnja
20 dkg čokolade za kuhanje
1 žlica šećera
Priprema:
1. Izrada biskvita:
2. Žutanjke i šećer umutiti, dodati istopljeni margarin i čokoladu, brašno pomiješano sa
praškom za pecivo i na kraju snijeg od bijelanjaka (bijelanjke umiješati polagano, ne
mikserom). Peći (u tepsiji cca 20x35cm) na 180°C oko 20 min… ovisi od pećnice…
provjeriti čačkalicom kad je pečeno.
3. Izrada kreme:
4. Slatko vrhnje, čokoladu i šećer zagrijavati na laganoj vatri (miješajući polagano) dok ne
provri.
5. Pečeni biskvit izbockati vilicom na nekoliko mijesta i dok je još topao preliti ga sa
toplom kremom. Krema je dosta rijetka ali je ne treba dodatno miksati ili bilo što
dodavati jer će se nakon nekoliko sati u hladnjaku stisnuti. Kolač ohladiti prvo na sobnoj
temp. a onda staviti u hladnjak da se dobro ohladi i stegne krema…
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar