subota, 26. studenoga 2016.
ITALIJANSKA ŠARLOTA OD JABUKA. Kolač koji se topi u ustima!
Sastojci:
– 180 gr pšeničnog brašna
– 4-5 kom. jabuka
– 130 gr šećera
– 50 gr putera
– 1/2 kesice praška za pecivo
– prstohvat soli
Priprema:
– Žumanca mutimo sa šećerom dok se šećer ne rastopi i smesa ne posvetli.
– Puter otapamo u mikrotalasnoj (ili na pari) i polovinu otopljenog maslaca dodajemo u prethodno umućenu smesu. Dodajemo mleko i mešamo.
– Dodajemo prstohvat soli, prosejano brašno, i prašak za pecivo. Sve dobro mešamo.
Italijanska šarlota od jabuka. Kolač koji se topi u ustima!
– Kalup prekrivamo papirom za pečenje i sipamo masu za testo.
– Oguljene jabuke sečemo na kriške.
– Slažemo ih u testo vertikalno. Što više jabuka, time je kolač ukusniji.
Italijanska šarlota od jabuka. Kolač koji se topi u ustima!
– Odozgo prekrivamo preostalom polovinom otopljenog putera i posipamo sa 3 kašike šećera.
– Pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30-35 minuta (ili dok ne porumeni). Prijatno!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
ZANIMA ME KOLIKO JAJA?
OdgovoriIzbrišiMUTE SE SAMO ZUMANCA ILI CELA JAJA?
BROJ JAJA U RP NE POSTOJI?
ZANIMA ME KOLIKO JAJA?
OdgovoriIzbrišiMUTE SE SAMO ZUMANCA ILI CELA JAJA?
BROJ JAJA U RP NE POSTOJI?
U receptu nema ni mleka!!!!
OdgovoriIzbriši