ponedjeljak, 14. studenoga 2016.
JEFTIN A PROVERENO DOBAR RECEPT OD 4 SASTOJKA...OVDJE NEMA POGREŠKE...
Sastojci
5 jaja
1 l mlijeka
5 žlica šećera
2 vrećice Dolcela rum šećer
Priprema
1.
Odvojiti bjelanjke od žumanjaka pa bjelanjke izmiksati u čvrsti snijeg a žumanjke dobro izmiješati sa šećerom....
2.
.... a zatim umiješati i Dolcela rum šećer.
3.
U većoj posudi zakuhati mlijeko pa u njega dodavati žlicom snijeg od bjelanjaka.
4.
Kratko prokuhati s jedne strane a zatim ih okrenuti i kratko prokuhati s druge strane.
5.
Prokuhane žličnjake odlagati u veću posudu a mogu se odložiti i u posudice za posluživanje.
6.
Izmiješanim žumanjcima sa šećerom i rum šećerom uz miješanje dodati nekoliko žlica vrućeg mlijeka kako bi se sve malo ugrijalo (to će spriječiti zgrušavanje u mlijeku).....
7.
... a zatim sve, uz stalno miješanje dodati vručem mlijeku, koje smo prethodno maknuli sa štednjaka (više se ne kuha).
8.
Mlijeko sa umiješanim žumanjcima preliti po prokuhanim žličnjacima.....
9.
.....pa poslužiti dobro rahlađeno.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar