ponedjeljak, 14. studenoga 2016.

STARI POMALO ZABORAVLJENI RECEPT ZA MEKIKE KAKVE DO SADA NISTE PROBALI VJERUJTE OVE SU BOLJE OD OSTALI...


Sastojci
800gr. brasno
2 case(400 ml) mlake vode
2 male kas. so
1/2 kesice prasak za pecivo


  malo putera(margarin,ulje)
sir za punjenje
ulje za przenje

Priprema
1.
Od celog brasna oduzme se malo za ukuvavanje i za posip,a u ostalo brasno dodaje se so i pecivo i sa vodom zamesi se testo da se ne lepi.Ostavi se da malo odmori.
2.


  Na pobrasnjeni sto razvije se oklagijom sto tanja kora-pravougana,premaze se omeksalim puterom(u tanak sloj),stavi se izmrvljeni sir na cele kore i uvije u rolat.Zatim se rolat isece na 14 komada.Krajevi se fino pritisnu da se zalepe.
3.
Onda se oklagijom malo razvuku debljine oko 1 cm.Kada se sve naprave prze se u vrelom ulju sa obe strane.Kako se isprze svaka se stavi u tanjiru sa kuhinjskom hartijom da bi upile visak masnoce.

Posluživanje
Sluze se sa pavlakom,jogurtom,sirom.

0 komentari:

Objavi komentar

 

Domaćica Template by Ipietoon Cute Blog Design